vrijdag 26 mei 2017

Pittige kip citroenspiezen

Benodigdheden: 280 gram kipfilets, in 16 grote versgemalen zwarte peper blokjes en zout 1 citroen% overlangs in vieren, gehalveerd (dus 8 partjes)
MARINADE:2 ei biogarde 8 laurierblaadjes 1 teentje knoflook, geperst 1/2 rode paprika, ontdaan 1 tl gemalen komijn van zaadlijsten en 1 tl gemalen koriander zaadjes. in 8 stukken 1/2 tl cayennepeper

1 Meng eng de ingrediënten voor de marinade in een ondiepe schaal. Voeg peper en zout toe en wen-tel de blokjes kip erdoor, Marineer de kip 1 uur of een nacht in de koelkast. 2 Verwarm de grill voor op hoog en bekleed een grillpan met folie. Rijg de ingrediënten aan vier spiesen in deze volgorde: citroen, kip, laurier-blaadje, kip, paprika, kip, laurierblaadje?, paprika, kip en citroen. Gril de spiesen 8-10 min., of tot de blokjes kip gaar zijn; keer de spiesen af en toe.

VOOR 2 PERSONEN 6 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Lekker met een frisse, gemengde salade

Geen opmerkingen:

Een reactie posten