maandag 22 mei 2017

Kruidige entrecotes

Benodigdheden: 2 eetlepels olijfolie, 1 sjalot, in ringen 2 teentjes knoflook, geperst 2 tl Provençaalse kruiden 1,25 dl stukjes tomaat uit blik

1 laurierblaadje 2 entrecotes, elk ongeveer 150 g versgemalen zwarte peper en zout
1 Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de sjalot 3 min. of tot hij zacht is; roer regel-matig. Voeg de knoflook en kruiden toe en bak het geheel al roerend 1 min. 2 Roer de stukjes tomaat en het laurierblaadje erdoor en laat het geheel op laag vuur 5-6 min. sudderen, of tot het ingekookt is. Breng het op smaak. 3 Verhit intussen de resterende olie in een koeken-pan. Breng de entrecotes op smaak en bak ze ongeveer 2 min. per kant, of tot ze gaar naar wens zijn. 4 Serveer de entrecotes met wat saus erbovenop.

VOOR 2 PERSONEN

4 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Smaakt goed met de kipsalade met avocadodressing

Geen opmerkingen:

Een reactie posten