zaterdag 20 mei 2017

Kipsalade met pittige avocadodressing

Benodigdheden: 2 kipfilets, eik 175 g 2 lente-uitjes, in ringen 1 el extra vergine olijfolie 1 ei verse korianderblaad-versgemaien zwarte peper jes, voor de garnering en zout 1 kleine gele paprika, DRESSING: ontdaan van zaadlijsten 1 avocado, geschild, ontpit, en zaadjes, in reepjes gehakt 70 g gemengde rucola-, sap en geraspte schil van spinazie- en waterkers- 1 limoen blaadjes 3 ei verse roomkaas 12 kerstomaten, 1 ei gehakte koriander gehalveerd 1/4 tl gemalen chilipeper

1 Leg de kipfilets tussen twee stukken plasticfolie en sla ze platter met een deegroller. Verhit een grillpan en bestrijk hem met de olie. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en gril ze ongeveer 2-4 min. per kant (afhankelijk van de dikte), of tot ze gaar zijn. Neem de kipfilets uit de pan en gril de reepjes paprika ongeveer 5 min., of tot ze gaar zijn. 2 Pureer de ingrediënten voor de dressing. Voeg flink wat peper en zout toe. 3 Ontvel de reepjes paprika. Schik de slablaadjes op twee borden en leg de paprika, tomaten, en lente-uitjes erop. Lepel de dressing erover. Snijd de kipfilets in plakken, leg ze op de salade en strooi de koriander erover.
VOOR 2 PERSONEN 10 G KOOLHYDRATEN PER PERSOON

Dit gerecht kan als bijgerecht dienen bij de pittige entrecotes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten