vrijdag 26 mei 2017

Herfststoofschotel

Benodigdheden: 2 el sojabloem 1 wortel, in reepjes Oversgemalen zwarte peper 85 gram kastanjechampig-en zout nons gehalveerd 800 gram runderstoofviees, in 2 laurierblaadjes blokjes tel getakte verse rozema-3 el olijfolie rijn 12 sjalotten, gepeld, 4,5 dl rode wijn gehalveerd (grote 2 dl runderbouillon in vieren) lel sojasaus

1 Verwarm de oven voor op 170 °C. Schep de bloem in een schone plastic zak en voeg flink wat peper en zout toe. Schud de blokjes vlees om in de bloem tot ze bedekt zijn. Verhit 1 eetlepel olie in een grote stoofpan. Bak de blokjes vlees in ongeveer drie gedeelten 5-6 min., of tot ze rondom bruin zijn; keer ze af en toe. Voeg indien nodig een eetlepel olie toe. Zet het vlees apart. 2 Schenk de resterende olie in de pan en bak de sjalotten, wortel, champignons, laurier en roze-
marijn min.; I Vet dl en lUe. 3 Schenk de wijn erbij en breng hem aan de kook. Kook op hoog vuur tot de alcohol verdampt en de ✓loeistof ingekookt is. Schenk de bouillon en soja-saus erbij en kook het geheel nog 3 min. 4 Roer de blokjes vlees erdoor, leg het deksel op de pan en zet hem in de oven. Stoof het gerecht 2 uur, of tot de vloeistof een dikke jus is gewor-den en het vlees zacht is. Breng op smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten